Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Kijk Live Laatste Tests En Voorbereidingen Aan De Gang Zo Meteen Eerste Ruimtewandeling Ooit Door Niet Professionele Astronauten

KIJK LIVE. Laatste tests en voorbereidingen aan de gang, zo meteen eerste ruimtewandeling ooit door niet-professionele astronauten

Missiedoelen en planning

Vier bemanningsleden van de Inspiration4-missie, die de eerste volledig particuliere ruimtevlucht naar een baan om de aarde vertegenwoordigt, bereiden zich voor op een historische ruimtewandeling.

Jared Isaacman, de oprichter en CEO van Shift4 Payments, financiert de missie en zal als gezagvoerder dienen. Hij wordt vergezeld door Hayley Arceneaux, een voormalig kind met kanker die nu als medisch assistent bij St. Jude Children's Research Hospital werkt; Chris Sembroski, een voormalig lucht- en ruimtevaarttechnicus van de Amerikaanse luchtmacht; en Sian Proctor, een geoloog en kunstenaar.

De missie, die op 15 september 2021 werd gelanceerd, heeft tot doel het bewustzijn en de fondsen voor St. Jude Children's Research Hospital te vergroten. De bemanning zal naar verwachting ongeveer drie dagen in een baan om de aarde doorbrengen voordat ze op 18 september terugkeren naar de aarde.

Ruimtewandeling voorbereidingen

De ruimtewandeling, die naar verwachting ongeveer zes uur zal duren, is een belangrijk onderdeel van de missie. De bemanningsleden zullen de Dragon-capsule verlaten en in de ruimte zweven om wetenschappelijke experimenten uit te voeren en de Aarde te observeren.

De bemanning heeft zich de afgelopen weken intensief voorbereid op de ruimtewandeling. Ze hebben in een zwembad geoefend hoe ze in een gewichtloze omgeving moeten bewegen en hebben ook tijd doorgebracht in een ruimtesimulator om te wennen aan de omstandigheden in de ruimte.

De ruimtewandeling zal een belangrijke mijlpaal zijn in de geschiedenis van de ruimtevaart. Het zal de eerste keer zijn dat niet-professionele astronauten een ruimtewandeling maken. De missie zal ook helpen om het bewustzijn en de fondsen voor St. Jude Children's Research Hospital te vergroten.

LIVE uitzending

De ruimtewandeling zal live worden uitgezonden op de website van Inspiration4 en op het YouTube-kanaal. De uitzending begint om 12.00 uur ET op 16 september 2021.

Bekijk de historische ruimtewandeling en wees getuige van de eerste stappen van niet-professionele astronauten in de ruimte!


Comments