Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Algerije Wacht Op Verkiezingsuitslag En Kandidaat Beweert Schendingen

Algerije wacht op verkiezingsuitslag en kandidaat beweert schendingen

Lange rijen bij stembureaus

In Algerije wacht men in spanning op de uitslag van de presidentsverkiezingen van vrijdag. De verkiezingen waren de eerste sinds de massale protesten van 2019 die leidden tot het aftreden van de langdurige president Abdelaziz Bouteflika.

De opkomst was naar verluidt hoog, met lange rijen bij de stembureaus. Volgens de kiescommissie bedroeg de opkomst tegen het einde van de dag 41,43%, vergeleken met 49,42% bij de presidentsverkiezingen van 2014.

Kandidaat beweert schendingen

Een van de kandidaten, Abdelmadjid Tebboune, heeft beweerd dat er schendingen hebben plaatsgevonden tijdens de verkiezingen. Hij beweerde dat er kiezerslijsten waren gemanipuleerd en dat er sprake was van intimidatie van kiezers in sommige stembureaus.

De kiescommissie heeft deze beschuldigingen ontkend en verklaard dat de verkiezingen "eerlijk en transparant" zijn verlopen. De commissie heeft ook verklaard dat zij alle klachten over de verkiezingen zal onderzoeken.

Internationale waarnemers aanwezig

Internationale waarnemers waren aanwezig bij de verkiezingen om de eerlijkheid van het proces te controleren. De Europese Unie, de Afrikaanse Unie en de Arabische Liga hebben allen waarnemingsmissies naar Algerije gestuurd.

De waarnemingsmissies hebben nog geen verklaringen afgelegd over de eerlijkheid van de verkiezingen. Zij zullen naar verwachting in de komende dagen een voorlopig rapport uitbrengen.

Uitslag verwacht binnen enkele dagen

De definitieve uitslag van de verkiezingen wordt binnen enkele dagen verwacht. De nieuwe president zal worden gekozen door een meerderheid van de stemmen. Als geen enkele kandidaat een meerderheid behaalt, zal er een tweede ronde worden gehouden tussen de twee kandidaten met de meeste stemmen.

De verkiezingen in Algerije vinden plaats te midden van aanhoudende politieke onrust. De protesten van 2019 leidden tot het aftreden van president Bouteflika, maar de eisen van de demonstranten voor politieke hervormingen zijn nog niet volledig ingewilligd.

De uitslag van de verkiezingen zal van dichtbij worden gevolgd, zowel in Algerije als in het buitenland. De verkiezingen worden gezien als een belangrijke test voor de toekomst van de democratie in Algerije.


Comments